marți, 28 mai 2013

A treia intalnire de proiect - Utrecht, Olanda

  Cea de-a treia întâlnire de proiect s-a desfăşurat la Utrecht, în perioada 21 - 25 mai 2013, gazda fiind colegiul ROC Midden Nederland. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat: director adjunct profesor Tatiana Hladiuc,  coordonator de proiect profesor dr. Emilian Sahleanu, profesor discipline de specialitate Melania Radu şi profesor responsabil cu partea informatică Violeta Iacentiuc.  
  Colegiul ROC Midden Nederland este una dintre cele mai mari instituţii pentru educaţie vocaţională din Olanda, având 22000 de studenţi şi 2000 de cadre didactice. Lucrul la proiect s-a desfăşurat în două dintre corpurile colegiului - departamentul "Ospitalitate şi Turism".

  În prima zi de lucrări s-au reluat discuţiile legate de capitolele 1 şi 2 din viitoarea carte - produs final al proiectului. Coordonatoarea Nedret Cizmeci a prezentat conţinutul şi structura celor două capitole realizate precum şi completările care trebuie făcute până la sfârşitul anului şcolar - atunci când va trebui trimis raportul interimar despre proiectul în derulare. S-a fixat un termen limită pentru transmiterea materialelor partenerului englez pentru verificare şi altul pentru traducerea în limba proprie a tuturor materialelor partenerilor. 
  De asemenea s-a discutat despre modul în care vor fi prezentate în carte metodele sănătoase de gătire, iar după consultarea tuturor partenerilor a fost aleasă varianta propusă de Romania, cu unele completări.

 Partenerii din Polonia au prezentat un material interesant şi bine documentat despre mâncarea fast food şi despre ceea ce conţine cu adevărat aceasta.


  S-au prezentat diseminările realizate în presa locală, pagina web a proiectului,  pagina de Facebook şi alte activităţi legate de proiectul în derulare.A urmat pauza de masă, în care s-au servit preparate realizate de studenţii colegiului în bucătăria proprie: supă de roşii, salată de peşte, salată de ouă, diferite sandvişuri.  După pauză s-au reluat lucrările la proiect iar, la final, gazdele au prezentat sistemul educaţional olandez, structura colegiului ROC Midden Nederland şi în special departamentul de ospitalitate şi turism.
  Dl. Norbert Ruepert:Dl. Mick van Bochove:S-a vizitat corpul 12, cel în care s-au ţinut lucrările, sălile de clasă, bucătăria, sala de mese. Câteva imagini:

A doua zi lucrările s-au ţinut în alt corp al colegiului.
  S-au discutat punctele principale din raportul interimar, completându-se un exemplu în colaborare cu toţi partenerii.  S-au stabilit de comun acord titlul şi structura pentru al treilea capitol al cărţii, care va combina primele două capitole într-o nouă formă: mâncarea tradiţională şi mâncarea sănătoasă îmbinate în reţete noi, care urmează să fie realizate practic la următoarea întâlnire de proiect din octombrie, În Polonia, de către elevii şcolii din Wladislawowo, Polonia.  Studenţi ai colegiului ROC Midden ne-au preluat la terminarea programului pentru o scurtă vizită prin Utrecht, cu prezentarea principalelor obiective ale oraşului: Domul şi catedrala din Utrecht. 
 
Ce-a de a treia zi a fost dedicată vizitei Amsterdamului prin organizarea unui tur al canalelor cu un vaporaş. Câteva imagini din Amsterdam:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu