Prima zi a fost dedicată lucrului la produsul final al proiectului, cartea intitulata "Cooking for a Healthy Future". Fiecare dintre parteneri a prezentat materialele realizate pentru capitolele trei și patru ale cărții. Astfel, partenerii din Wales au ales pentru rețetele tradiționale schimbate pentru a deveni și sănătoase plăcinta de pește și burgerii din carne de curcan iar pentru alimentația copiilor cu probleme de sănătate au lucrat la secțiunea dedicată obezității.
Echipa olandeză a prezentat rețetele sănătoase de supă de praz și iepure la aburi iar la capitolul dedicat afecțiunilor s-au ocupat de adolescenții cu diabet.
Echipa din Turcia, Elazig - a adus ingredientele și condimentele necesare și au preparat două băuturi tradiționale: salep și kaynar, apreciate de participanți. Au prezentat ca rețete pentru carte pizza cu branză de capră și băuturi sănătoase, iar pentru capitolul patru au prezentat sfaturi pentru dieta adolescenților cu afecțiuni ale inimii.
Coordonatoarea Nedret Cizmeci din Turcia, Istanbul a prezentat o listă cu alimente și preparate bune pentru adolescenții cu probleme de tensiune arterială crescută, și rețetele tradiționale transformate pentru a fi mai sănătoase. De asemenea, a prezentat variantele realizate de echipă pentru coperta cărții.
Si partenerii din Ungaria si Polonia au prezentat materialele realizate pentru capitolele 3 si 4 ale cartii. Coordonatorul din Ungaria, responsabil cu site-ul proiectului, a atras atenția asupra faptului că produsul final va trebui să se regaseasca pe fiecare din website-urile partenerilor.
La întâlnire au fost prezenti și reprezentanți ai Inspectoratului Scolar: d-l inspector general Gheorghe Lazar, d-na inspector general adjunct Gabriela Scutaru, d-na inspector pentru programe europene Lidia Acostoaie și d-na inspector pentru învatamant tehnic Maria Pentilescu.
La sfarsitul programului de lucru, d-na director Craita Buda Niga a inmanat certificatele de participare tuturor membrilor echipelor iar apoi s-a vizitat școala, laboratoarele de industrie alimentara si cateva obiective din orasul Suceava.
A doua zi a fost dedicată vizitei în regiunea Bucovina, la mănăstirile Voroneț și Sucevița. La sfârșitul întâlnirii s-a organizat o cina festiva la casa tradiționala Baciu, din regiunea Pojorâta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu