duminică, 18 mai 2014

A șasea întâlnire de proiect - Gower College Swansea Wales - 13 -17 mai 2014

   In perioada 13-17 mai s-a desfășurat cea de a șasea întâlnire de proiect din cadrul parteneriatului Leonardo INTEGRATION OF CULTURE AND HEALTH KNOWLEDGE INTO THE VOCATIONAL EDUCATION  OF FOOD AND BEVERAGE, la colegiul Gower din Swansea, Țara Galilor. La această reuniune de proiect au participat patru profesori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava: ing. dr. Emilian Sahleanu - coordonator de proiect, director adjunct Tatiana Hladiuc, profesor Mirela Pîrghie și profesor Violeta Iacentiuc. 

    Programul întâlnirii s-a axat pe ultimele revizuiri ale produsului final, cartea "Cooking for a healthy future". S-au mai adus completări necesare, urmând ca la ultima întâlnire care va avea loc la Elazig, Turcia, aceasta să fie gata. 


   Astfel, s-a stabilit forma finală a coperții cărții și a anexelor acesteia. Anexa va cuprinde numele tuturor membrilor echipelor de proiect și specialitatea acestora. Cartea va fi publicată online pe site-urile fiecarei școli partenere din proiect, iar în varianta tipărită în funcție de necesitățile fiecărei școli partenere.
   S-a vizitat o parte din scoala gazdă, participanții la întâlnire având ocazia să observe cum învață elevii colegiului printre care sunt foarte mulți cu dizabilități, și ce condiții foarte bune există pentru acești copii. Biblioteca extrem de mare și spațioasă, dotată cu foarte multe computere și locuri de studiu, ne-a impresionat în mod deosebit, fiind plină de elevi.    Masa de prânz din prima zi a fost pregătită de către elevii liceului, sub îndrumarea profesorilor de specialitate. Am admirat modul de aranjare al mesei, calitatea și varietatea produselor realizate de elevi, precum și modul în care s-a efectuat servirea participantilor.
   O activitate foarte interesantă a fost prezentarea Țării Galilor și învățarea câtorva expresii și cuvinte în limba "welsh". 


   Lucrările din a doua zi au abordat activitățile de evaluare și diseminare ale proiectului. S-a verificat dacă au fost realizate toate punctele din aplicație. S-au completat chestionarele de evaluare pentru întălnirea de proiect și s-au prezentat activitățile de diseminare derulate de fiecare partener.    La sfărșitul activității, directorul responsabil de departamentul alimentar ne-a adresat un frumos cuvânt de despărțire.


     A treia zi a fost dedicată vizitei unei vechi mine de cărbune. Am admirat modul în care a fost amenajată o veche mină pentru a putea fi vizitată și ne-am întors cu amintiri plăcute de la Big Pit.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu